Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Met de zegen van de katholieke kerk

VLADIMIR SIMICEK/AFP/GETTY IMAGES

Met de zegen van de katholieke kerk

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz was de eerste die in Europa tijdens de coronaviruscrisis een “lock down” afkondigde. Nu is Kurz ook de eerste Europese leider die zijn land weer naar een nieuw normaal toe leidt. Daarbij trekt Kurz parallellen met de christelijke paasboodschap en krijgt overweldigende steun van de katholieke kerk.

In lof voor de regering zei kardinaal Christoph Schönborn in een zib 2-special: “Ik ben erg dankbaar dat de regering wijs is en stappen neemt om vertrouwen te creëren.”

Sommigen hebben kritiek op Kurz, maar de katholieke kerk beweert dat hij vertrouwen schept en stond zelfs toe dat hij de paasdiensten van de kerk annuleerde. In plaats daarvan werd de paasboodschap van dit jaar door kanselier Kurz gegeven.

“Sebastian Kurz kiest graag religieuze metaforen om duidelijk te maken dat de situatie ernstig is,” zei Die Welt op 6 april 2020. “Zo noemde hij het coronavirus ooit “duivels” om het verschil met de normale griep te onderstrepen. Vanaf het begin van de anti-coronavirus maatregelen heeft hij de Oostenrijkers ook een “opstanding” na Pasen aangeboden indien ze zich aan de nieuwe regels houden. Precies op tijd voor de Heilige Week schetste het hoofd van de christelijk-sociale ÖVP niet alleen nauwkeurig hoe deze opstanding zou verlopen maar ook welke offers hiervoor noodzakelijk waren.”

“Ik dank de katholieke kerk voor de zeer goede samenwerking in deze moeilijke fase en voor de beperkende maatregelen die op voorbeeldige wijze zijn uitgevoerd, zelfs al was die met Pasen bijzonder moeilijk,” zei Kurz.

Sebastian Kurz heeft een speciale band met de katholieke kerk in Oostenrijk en heeft daarom geen enkele reden om bang te zijn voor kritiek. Voor hij belangrijke beslissingen maakt zoekt hij vaak advies van Schönborn.

In zijn artikel “Het Heilige Romeinse Rijk treedt naar voren op volle sterkte” richtte de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, specifiek de aandacht op de samenwerking van Sebastian Kurz met de katholieke kerk.

Dhr. Flurry schreef: “Dit is allesbehalve de eerste keer dat religie in de Europese politiek een rol speelt. Kurz probeert juist een rol weer op te bouwen die zijn geboorteland Oostenrijk eeuwenlang heeft gespeeld: als het hart van het Heilige Romeinse Rijk - de machtigste en meest beruchte kerk-staat combine in de hele menselijke geschiedenis.”

Het Heilige Romeinse Rijk wordt gedefinieerd door het dictatoriale bestuur van zijn leiders en hun samenwerking met de katholieke kerk. De coronaviruscrisis versnelt de vorming van deze geprofeteerde alliantie (Openbaring 17). Lees het artikel “Het Heilige Romeinse Rijk treedt naar voren op volle sterkte” van dhr. Flurry, om te begrijpen waarom dit de hele wereld zou moeten opschrikken.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.