Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Europa steunt Duitse militaire industrie

Leonhard Simon/Getty Images

Europa steunt Duitse militaire industrie

De afzonderlijke Europese legers staan op het punt zich te verenigen in een formidabele macht.

Op basis van hun economische kracht hebben Europese naties het potentieel om als militaire supermacht te wedijveren met de Verenigde Staten. Maar om dit werkelijkheid te laten worden, moeten militaire industrieën en nationale strijdkrachten fuseren. Recente baanbrekende overeenkomsten leggen de basis voor een dramatische militaire transformatie. Zelfs het Verenigd Koninkrijk, dat uit de Europese Unie is gestapt, kijkt naar Duitsland voor meer militaire samenwerking.

Op 30 januari kwamen Duitsland, Nederland en Polen overeen om verplaatsing van troepen en militair materieel in de hele EU te versoepelen. In juni sloot Frankrijk zich bij de overeenkomst aan.

"Er is geen effectieve verdediging zonder effectieve mobiliteit. Bureaucratie mag onze operationele activiteiten niet in de weg staan," zei de Poolse minister van Defensie Władysław Kosiniak-Kamysz.

Tb Nl

De overeenkomst is gebaseerd op de Permanente Gestructureerde Samenwerking van de EU, die tot doel heeft de militaire capaciteiten en samenwerking tussen de lidstaten te verbeteren. "De eerste stap voor de gemeenschappelijke militaire ambities van Europa is het uitzoeken van vrij verkeer", aldus Foreign Policy in "The 'Military Schengen' Era Is Here."

Na deze overeenkomst kondigden Frankrijk, Duitsland en Polen gezamenlijke militaire oefeningen in Polen aan voor volgend jaar.

Er zijn ook baanbrekende overeenkomsten geweest op het gebied van militaire innovatie. De EU richtte een Europees Defensiefonds op voor gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten op het gebied van defensie.

Op 11 juli ondertekenden Polen, Frankrijk, Duitsland en Italië een intentieverklaring om kruisraketten voor de lange afstand te ontwikkelen. Een week eerder, op 3 juli, tekenden het Italiaanse Leonardo en het Duitse Rheinmetall een memorandum van overeenstemming voor de productie van tanks en andere grondverdedigingssystemen.

"De technologische en industriële krachtenbundeling tussen Leonardo en Rheinmetall vormt een unieke kans om state-of-the-art gevechtstanks en infanterievoertuigen te ontwikkelen," zei Leonardo's ceo Roberto Cingolani.

Andere Duitse wapenproducenten werken samen met Frankrijk aan het Main Ground Combat System dat een nieuwe generatie gevechtstank bevat. Spanje werkt samen met Frankrijk en Duitsland aan een Future Combat Air System met een nieuw gevechtsvliegtuig.

De militaire industrie van Europa lijkt misschien verspreid en verdeeld, en in veel gevallen is dat ook nog zo. Maar deze ontwikkelingen laten zien dat als de wil er is, de synergie snel gevonden wordt.

Hoewel Groot-Brittannië in 2016 uit de EU stapte, wil de nieuwe Labourregering graag samenwerken met Europese bondgenoten. Slechts enkele weken na haar verkiezing ondertekende Labour op 24 juli een overeenkomst met Duitsland. "We vechten samen; we trainen samen; we drinken samen bier," zei de Britse minister van Defensie John Healey.

"We willen onze wapenindustrie versterken. We willen nauwer samenwerken bij de ontwikkeling, productie en aankoop van wapens en munitie," zei de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius.

De oprichting van een Rijk

Militaire samenwerking legt de basis voor een rijk. Europese landen hebben zich op soortgelijke wijze verenigd onder heersers van het Heilige Romeinse Rijk. De Bijbel onthult dat er een nog machtiger rijk zal verrijzen, maar slechts voor korte tijd.

In 1956 schreef wijlen Herbert W. Armstrong: "Waarschijnlijk zal Duitsland de komende Verenigde Staten van Europa leiden en domineren." Maar, merkte hij op, "Groot-Brittannië zal er geen deel van uitmaken."

In 1978, toen Groot-Brittannië stevig verankerd was in de Europese Economische Gemeenschap, beschreef hij een "spoedig herrijzend 'Heilig Romeins Rijk' - een soort spoedig komende 'Verenigde Staten van Europa' - een unie van 10 naties die uit of na de huidige Gemeenschappelijke Markt zou ontstaan. Groot-Brittannië zal binnenkort geen deel meer uitmaken van dat rijk."

Groot-Brittannië maakt tegenwoordig geen deel meer uit van de Europese Unie. Maar nu het de militaire eenwording van Europa, de politieke onrust in de VS en de oorlogen in Oekraïne en het Midden-Oosten gadeslaat, wil het een bondgenootschap sluiten met deze opkomende macht.

Ook dit is profetisch.

In De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de Profetieën, legde meneer Armstrong uit dat de Bijbelse verwijzingen naar Efraïm, een stam van Israël, profetieën zijn voor Groot-Brittannië. In Hosea 5:13 staat: "Toen Efraïm zijn ziekte zag, en Juda zijn gezwel, ging Efraïm naar Assyrië, en stuurde hij boden naar koning Jareb. Maar die zal u niet kunnen genezen, en van u het gezwel niet wegnemen."

Tientallen jaren geleden bewees meneer Armstrong dat Assyrië naar Duitsland verwijst. Hij voorspelde de militaire opkomst van Duitsland uit de as van de Tweede Wereldoorlog, de eenwording van Europa en de uitsluiting van Groot-Brittannië van die unie.

Deze gebeurtenissen ontvouwen zich voor onze ogen. De Bijbel voorspelt ook wat er daarna zal gebeuren. Hoewel de toekomst somber is, is er veel hoop.

Ons gratis boekje Hij had gelijk vat de op de Bijbel gebaseerde voorspellingen van meneer Armstrong samen, wat er al van is vervuld en wat er nog moet komen.

DE VERENIGDE STATEN EN GROOT-BRITTANNIË IN DE PROFETIEËN

De mensen van de Westerse wereld zouden versteld staan-met stomheid geslagen zijn-als zij het wisten! De regeringen van de Verenigde Staten, van Groot-Brittannië, Canada, Australazië, Zuid-Afrika zouden enorme noodprogramma's in werking stellen-als zij het wisten! Zij zouden het kunnen weten! Maar zij weten het niet! Waarom niet?