Photo by Jonathan Simcoe on Unsplash
Een profetische verkiezing
De 59ste Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn over minder dan een week en zullen bepalen of Donald Trump voor nog een termijn van 4 jaar president blijft. Zijn tegenstander van de Democratische Partij, Joe Biden, was van 2008-2016 vicepresident onder de Obama-regering.
De maanden die voorafgingen aan de verkiezingsdag van 3 november waren zeer verdeeld en omstreden vanwege de politieke polarisatie die de afgelopen jaren in het land plaatsvond. Extreme ideologische verschillen tussen de democraten en republikeinen, samen met bevooroordeelde steun van de media, hebben ertoe geleid dat het burgerlijk debat en afgemeten discussies over meningsverschillen tot het verleden behoren.
Elke partij beschouwt deze verkiezing als een die ze “moeten winnen” om haar visie voor het land te kunnen behouden en haar respectievelijke agenda te promoten. Omdat er zoveel op het spel staat, wordt er een flinke opkomst van kiezers verwacht. Nu al worden er stemrecords gebroken door de meer dan 69 miljoen stemmen die al zijn uitgebracht.
Een deel van de vroege stemronde is te wijten aan de onzekerheid over de coronaviruspandemie, maar er hangt absoluut “spanning in de lucht” over deelname aan dit verkiezingsproces. Er wordt geschat dat ten minste 150 miljoen stemmen uitgebracht zullen zijn aan het einde van de Verkiezingsdag, het grootste aantal in meer dan 100 jaar.
De populaire stemming bepaald echter niet de winnaar, maar de persoon die de meerderheid van stemmen in het kiescollege haalt wordt de volgende Amerikaanse president. De winnaar moet ten minste 270 van de 538 stemmen ontvangen, verdeeld per staat en gebaseerd op de volkstelling van 2010. Daarom zijn de stemmen zoals ze per staat naar voren komen van speciaal belang.
Daarnaast is 3 november ook de dag waarop over alle 435 zetels in het Huis van Afgevaardigden, 35 van de 100 zetels in de Senaat, 13 gouverneurschappen en talloze lokale ambtenaren zal worden beslist. De resultaten van de verkiezingen zullen dus verstrekkende gevolgen hebben.
In zijn boekje Great Again (alleen in het Engels beschikbaar) uit 2017, schreef de hoofdredacteur van het tijdschrift Trompet, Gerald Flurry, het volgende: “De overwinning van Donald Trump (2016) bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen geeft ons een duidelijke indicatie waar we ons in de Bijbelse profetie bevinden.” In datzelfde boekje legde hij uit dat president Trump een moderne tegenhanger is van de Israëlitische koning Jerobeam II uit de oudheid. Dhr. Trump zal een deel van hetzelfde gedrag van zijn voorouder herhalen.
Vraag een gratis exemplaar aan van Great Again (momenteel alleen in het Engels beschikbaar), voor meer informatie over de geschiedenis en profetie die betrekking hebben op de huidige Amerikaanse president en wat dit voor de nabije toekomst voorspelt. Ook kunt u het Sleutel van David-programma Great again kijken.