Kanselier Olaf Scholz [Pool/Getty Images]
Duitsland slaagt er maar niet in Europa te leiden
Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog bevindt Europa zich in een oorlog met een erg onzekere afloop. In het begin zagen veel mensen dit als een oproep aan Europa om zich te verenigen en zich tegen onderdrukking te verzetten. Maar de leiders van de Europese Unie, aangevoerd door Duitsland, zwijgen. Frankrijk heeft een verkiezingsjaar waarbij rechtse pro-Russische partijen veel steun krijgen en de Franse president Emmanuel Macron is verwikkeld in zinloze besprekingen met massamoordenaar Vladimir Poetin. Europa kijkt waarschijnlijk meer dan ooit naar Duitsland en raakt steeds meer teleurgesteld.
Hoe zal deze hachelijke situatie eindigen?
Groene Partij-politicus Anton Hofreiter zei op 19 april tegen de nieuwszender WELT: "We hebben gewoon het probleem dat we een kanselier hebben die niet voldoende leiding geeft; ... [de Duitse kanselier Olaf Scholz] zei: 'Wie de leiding geeft, krijgt ook de leiding.' Maar dat is niet hoe het in Europa wordt gezien, hij wordt gezien als te besluiteloos en te aarzelend."
Kanselier Scholz heeft lang geaarzeld om Oekraïne te steunen vóór de invasie van Rusland, beloofde daarna een opmerkelijke ommekeer, maar bleef sindsdien zwijgen. Zijn coalitiepartners vallen hem openlijk aan voor zijn gebrek aan leiderschap.
Europa is in oorlog, maar de Verenigde Staten geven in absolute cijfers veel meer steun aan Oekraïne dan de hele Europese Unie samen. Gemeten naar hun economische productie geeft Estland de meeste steun aan Oekraïne, volgens de databank van het Kiel Instituut voor de Wereldeconomie; Duitsland staat slechts op de twaalfde plaats – een schande voor een van de grootste wapenleveranciers in Europa.
Ook de Duitse bevolking is steeds ontevredener over zijn leiderschap. Uit een enquête van het opinie-onderzoeksinstituut Civey voor SPIEGEL blijkt dat bijna twee derde van de Duitsers zijn leiderschap zwak vindt en slechts 25 procent denkt dat hij een sterke leider is.
De Trompet onder leiding van hoofdredacteur Gerald Flurry geeft al jaren een boekje uit onder de titel Er zal spoedig een sterke Duitse leider komen. Als de huidige crisis niet bestond, dan zou zo'n sterke leider misschien niet gewenst zijn, maar bij elke crisis is de stemming in Europa verder omgeslagen. Voormalig bondskanselier Angela Merkel werd, hoewel ze nooit als een bijzonder sterke leider werd gezien, in al haar jaren als overwegend populair ervaren. Er zijn maar er weinig die verwachten dat Scholz in staat zal zijn haar schoenen te vullen.
In verschillende bijbelprofetieën wordt echter onthult dat Duitsland en Europa een sterke leider zullen krijgen – te midden van ongekende crises. Daniël 11 bijvoorbeeld, heeft het over "de tijd van het einde" en een "koning van het noorden" – zoals uit onze literatuur blijkt verwijst dit naar onze huidige tijd en naar een door Duitsland geleid Europees rijk. Van de leider van dit rijk wordt gezegd dat hij aan de macht komt door "vleierijen", wat duidt op bedrog. Als de mensen in Europa en Duitsland tevreden zouden zijn met hun leiderschap zou zo'n profetie niet in vervulling kunnen gaan.
Duitsland en Europa roepen om leiderschap in een tijd waarin we verwachten dat deze dramatische profetie in vervulling zal gaan. Vraag een gratis exemplaar aan van Er zal spoedig een sterke Duitse leider komen om te leren wat de toekomst in petto heeft voor Europa en de rest van onze wereld.
Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.