Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Duitsland onderdrukt op dictatoriale manier coronavirus “ontkenners”

Armando Babani/AFP Via Getty Images

Duitsland onderdrukt op dictatoriale manier coronavirus “ontkenners”

Ongeacht uw mening over de effectiviteit van de lockdowns; de manier waarop Duitsland afwijkende stemmen behandelt is erg zorgwekkend.

“Onze democratische basisorde, evenals onze staatsinstellingen zoals parlementen en bestuursorganen, hebben met meerdere aanvallen te maken gehad sinds het begin van de maatregelen om de Covid-19 pandemie in te dammen,” kondigde het Federaal Bureau voor de Bescherming van de Grondwet op 28 april aan. Om deze reden heeft de Duitse binnenlandse geheime dienst de beweging “Querdenker,” of ook wel “Dwarsdenkers,” onder landelijk toezicht geplaatst vanwege hun demonstraties tegen de maatregelen ter voorkoming van het coronavirus.

De Duitse regering zegt dat de Dwarsdenker-beweging verantwoordelijk is voor het veroorzaken van een “antidemocratisch en/of veiligheidsbedreigende delegitimering van de staat,” volgens informatie van Spiegel Online.

Half april zei de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, “onze neiging, ook bij het Bureau voor Bescherming van de Grondwet, gaat er meer naar uit om deze beweging als observatiedoel aan te merken.”

“Surveillance kan ook door middel van inlichtingenmiddelen, zoals het observeren van vergaderingen of onderscheppen van e-mails,” schreef Spiegel Online. “De bankrekeningen van coronavirus-ontkenners en financiële stromen tussen aanhangers van samenzweringen zouden gescreend kunnen worden.” Ook andere groepen buitenom de Dwarsdenkers vallen onder dit landelijk toezicht – alle ontkenners of aanhangers van samenzweringen.

Dergelijke surveillance is toegepast op links- en rechtsextremisten, evenals op islamisten die een terroristische dreiging vormen. Maar deze groep past niet helemaal in eerder vastgestelde categorieën. De beweging krijgt steun vanuit allerlei verschillende achtergronden.

Omdat de ‘Querdenker’-beweging bekritiseerd is door miljoenen burgers die de lockdowns steunen, mogen we niet al te veel verzet verwachten tegen het regeringstoezicht. Toch is het een alarmerende ontwikkeling, want het lijkt erop dat iedereen die “de staat delegitimeert” onder toezicht kan worden geplaatst. Dit zou betekenen dat allerlei soorten van regeringscritici in de toekomst uiterst voorzichtig moeten zijn.

De reactie van Duitsland op het coronavirus en zijn dictatoriale neigingen moeten nauwlettend in de gaten worden gehouden. In “Het coronavirus en het Heilige Romeinse Rijk,” (alleen in het Engels beschikbaar) schreef de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry: “Een van de belangrijkste effecten van de wereldwijde paniek over de Covid-19 pandemie wordt vrijwel over het hoofd gezien. De reactie van Europa op de pandemie versnelt de vervulling van een van de meest cruciale eindtijdprofetieën uit uw Bijbel.”

De Bijbel laat zien dat de Europese leiders nog meer dictatoriaal zullen worden. Openbaring 17 profeteert dat we op het punt staan de opkomst van 10 koningen, of autoritaire leiders, te zien. “En de tien hoorns die u gezien hebt, zijn tien koningen, die het koningschap nog niet hebben ontvangen, maar die samen met het beest één uur koninklijke macht zullen ontvangen. Dezen zijn eensgezind en zij zullen hun kracht en macht aan het beest overdragen” (verzen 12-13).

Wat we momenteel in Duitsland zien gebeuren, bereidt de weg voor op het ontstaan van deze dictaturen! “De Bijbel zegt dat er 10 koningen zullen opstaan in Europa, geleid door één overheersende sterke man. Deze koningen zullen het Heilige Romeinse Rijke vormen,” schreef dhr. Flurry in dat artikel. “De coronaviruspandemie bevordert de opkomst van deze 10 koningen!

Blijf Europa in de gaten houden nu zijn democratieën zich steeds meer in de richting van dictaturen bewegen. Lees het artikel Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk om meer te leren over de toekomst van Europa.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.