Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Duitsland helpt Syrië met 1.7 miljard en eist politieke verandering

Syria: two years of tragedy by Foreign, Commonwealth & Development Office on Flickr/CC BY-ND 2.0

Duitsland helpt Syrië met 1.7 miljard en eist politieke verandering

Sinds 2011 lijdt Syrië onder een meedogenloze burgeroorlog. De infrastructuur is kapot en de mensen hebben geen basisvoorraden om te overleven. Maar zolang de omstandigheden niet veranderen, zal de humanitaire hulp gewoon verdampen in de vlammen van de oorlog. De Duitse regering beloofde 1.7 miljard euro aan hulp te geven met belofte van meer steun op voorwaarde van politieke verandering. Tijdens een donateursconferentie in Brussel benadrukte minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas dat dit het grootste bedrag is dat in vier jaar is toegezegd.

Maas benadrukte eveneens dat Duitse steun voor de wederopbouw van de verwoeste infrastructuur in Syrië momenteel niet wordt overwogen. “Zonder een substantieel politiek proces komt er geen wederopbouw”, zie Maas. Vertegenwoordigers van meer dan 60 landen en organisaties hadden zich aangemeld voor de Syrië-donateursconferentie, georganiseerd door de EU en de VN.

Op de conferentie van vorig jaar heeft Duitsland, volgens n-tv.de, ongeveer 1.6 miljard euro toegezegd voor Syrië en buurlanden in de regio. Uiteindelijk kwam er toen maar liefst 1.75 miljard euro beschikbaar.

De regering van president Bashar al-Assad heeft een sterke greep op het grootste deel van het land. Andere gebieden staan onder controle van verschillende rebellengroepen en van de Koerdische militie. Volgens cijfers van de VN leden ongeveer 12.4 miljoen mensen, of bijna 60 procent van de bevolking, honger. Zolang de oorlog doorwoedt, heeft het land steeds meer donaties nodig. Negentig procent van de Syriërs leeft momenteel in armoede. Het aantal mensen dat niet kan overleven zonder voedselhulp is binnen een jaar verdubbeld.

Het Assad-regime is hulpeloos in het licht van het enorme wederopbouwproject dat het land nodig heeft. Maas zei dat Assad en zijn internationale aanhangers moeten begrijpen dat er dingen moeten veranderen als Syrië een toekomst wil hebben.

Maar terwijl Duitsland enerzijds humanitaire hulp biedt, voedt het ook de crisis door zijn vele wapenexporten naar Turkije en andere landen in het Midden-Oosten. Tijdens het offensief in 2019 van Turkije tegen Syrië zagen we de Duitse tanks rollen. “Voor Duitsland gaat de Syrische revolutie helemaal niet om een humanitaire crisis,” legt hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, uit in “Hoe de Syrische crisis zal aflopen”. “Het draait om geopolitiek en hoe Berlijn op agressieve wijze zijn strategische belangen in het Midden-Oosten kan bevorderen!”

Maar de crisis heeft ook grote profetische betekenis. Psalm 83 en Daniël 11:40 onthullen dat Duitsland een alliantie in het Midden-Oosten vormt tegen Iran – en Syrië is hier een onderdeel van. Het regime van Assad is momenteel sterk verbonden met Iran. Turkije en Duitsland zijn tegen deze alliantie. Na een decennium van burgeroorlog is de stemming in Syrië ook veranderd. Veel voelen zich verraden door hun eigen regering en kijken voor hulp naar Duitsland. Door zich te onthouden van militaire betrokkenheid en door het verlenen van genereuze financiële steun, groeit Duitsland in de achting van veel Syriërs en zien we Bijbelprofetie stap voor stap in vervulling gaan.

Lees het artikel Drie manieren om de koning van het zuiden uit Bijbelse profetie te identificeren om meer over deze profetie te begrijpen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.