Getty Images
Duitsland als ongewenst bemiddelaar van Israël?
Israël wil met behulp van de VS een vredesplan uitvoeren met de Palestijnse Autoriteit. Duitsland, die beschouwd wordt als de op één na belangrijkste internationale bondgenoot van Israël, is het niet eens met Israëls plan om 30 procent van de Westelijke Jordaanoever te annexeren. Dus de Duitse minister van buitenlandse zaken, Heiko Maas, reisde naar Israël om als ongewenste “bemiddelaar’ op te treden, zoals de Duitse Zeit Online opmerkte in “ Een bijzonder stressvolle relatie ”.
Op 10 juni zei Maas dat de annexatie door Israël van de Westelijke Jordaanoever zou worden beschouwd als schending van het internationaal recht.
De Palestijnse Autoriteit heeft niet ingestemd met wat de Amerikaanse president Donald Trump “de deal van de eeuw” noemde. In een gezamenlijke persconferentie met Maas, zei de Israëlische minister van buitenlandse zaken Gabi Ashkenazi: “We verwachten dat de internationale gemeenschap aan de Palestijnen duidelijk maakt dat hun weigering om deel te nemen de Palestijnse belangen niet dient.”
Maas pleitte voor “een diplomatieke benadering en geen uitwisseling van bedreigingen” en concludeerde dat “verenigbaarheid over een oplossing moeilijk lijkt”.
Israël wil, begrijpelijk genoeg, de soevereiniteit over de Westelijke Jordaanoever verklaren. Sinds de oprichting van Israël in 1948 hebben Arabische landen geprobeerd dit kleine land te vernietigen. In 1948, 1956, 1967, 1973, 1982 en 2006, hebben verschillende Arabische legers zich verenigd in hun strijd tegen Israël. De belangrijkste aanstichters in deze conflicten waren Egypte, Jordanië, Irak, Syrië en Libanon.
Maar Duitsland gelooft dat Israël een vreselijke beslissing maakt. Zeit Online legde uit waarom: “De veiligheid van Israël is Duitslands raison d’état; dit uitgangspunt is net zo sterk als de muur tussen Israël en de Palestijnse gebieden. Door de geplande annexatie zullen steeds meer Israëli’s vrezen dat hun veiligheid niet alleen door extern gevaar wordt bedreigd , maar nu ook door het beleid van hun eigen regering. De vredesakkoorden met Egypte en Jordanië zijn in gevaar.”
Duitsland beweert dat het Israël moet beschermen tegen zijn eigen verkozen regering om de veiligheid van Israël te kunnen waarborgen.
De hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, waarschuwde voor de gevaren van de vredesovereenkomst in “Zal het vredesakkoord van Trump vrede brengen in Israël?” (alleen in het Engels beschikbaar). Hij schreef: “Als dit wordt uitgevoerd plaatst het een Palestijnse staat op de drempel van Jeruzalem en rondom bijna elke Joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Het zal geen twee naast elkaar bestaande staten met één doorlopende grens vormen: het wordt een reeks wegen, tunnels en viaducten die eilandjes van Joodse gemeenschappen op de Westelijke Jordaanoever verbinden, elk omgeven door een historisch vijandig volk.”
Maar Israël ziet het vredesakkoord als zijn enige hoop op tenminste tijdelijke veiligheid. Israël stelt op dit moment al zijn hoop in president Trump. Wat zal Israël doen als het presidentschap van Trump eindigt of de samenwerking mislukt?
Op basis van Hosea 5:13 en aanverwante profetieën, waarschuwde dhr. Flurry al lange tijd dat Israël zich naar Duitsland zal keren wanneer het beseft dat de vredesonderhandelingen zijn mislukt.
Het toneel wordt voorbereid voor de vervulling van deze profetie. Voor meer informatie over het vredesproces in Israël kijk Het vredesproces van Israël in profetie en lees het boekje Jeruzalem in profetie.