Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Donald Trump zal zich een weg terugvechten

ISTOCK.COM/CACTUSOUP, MELISSA BARREIRO/DE TROMPET

Donald Trump zal zich een weg terugvechten

Aanval op Amerika (Hoofdstuk Negen)

Vervolgd van: Dit is geen incompetentie

De duivel heeft met succes radicaal-links gebruikt om Amerika aan te vallen.
2 Koningen 14:26-27 laat zien dat er mensen zijn die de naam van Israël willen uitwissen – en velen van hen bevinden zich in Amerika. Dit alleen al helpt ons de ernst van Amerika’s huidige ellende te begrijpen.

Maar God zegt in vers 27 dat Hij “hen verloste door de hand van Jerobeam”. In deze huidige tijd vervult Donald Trump de rol van een “Jerobeam” uit de eindtijd. God stuurde president Trump speciaal om met dat kwaad af te rekenen en Amerika tijdelijk te redden. Dit gebeurde tijdens het eerste presidentschap van Donald Trump.

Maar dat is niet het einde van het verhaal. Mr. Trump is uit zijn ambt gezet, en nu is de ellende erger dan ooit!

U moet beseffen dat God Zich bezighoudt met dit presidentschap van Trump. God zelf stuurde de heer Trump om te voorkomen dat de naam van Israël zou worden uitgewist door satanisch geleide mensen. En het werk dat Hij heeft voor deze eindtijd-Jerobeam is nog niet voltooid.

Ik weet niet precies hoe het zal gebeuren, maar deze profetie, in samenhang met Amos 7, voorspelt dat Donald Trump het presidentschap gaat heroveren.

De reden voor Gods woede

Laten we de cruciale profetie in Amos 7 bestuderen.

Het is uiterst belangrijk dat u de context van de verzen 1-6 begrijpt. Deze verzen zijn direct verbonden met verzen 7-17. Al deze verzen leiden ons naar de Grote Verdrukking en de Dag des Heren, die worden afgesloten door de wederkomst van Jezus Christus! Dit gebeurt dus allemaal in het einde van het laatste uur van de eindtijd. Christus zei toen Hij op aarde was, dat wij moeten weten wanneer deze gebeurtenissen “voor de deur” staan (Mattheüs 24:33).

Tb Nl

In Amos 7 is God intens boos en klaar om de eindtijdnaties van Israël de Derde Wereldoorlog in te sturen. Hij staat op het punt hen de gevolgen van hun enorme, verschrikkelijke zonden te laten ervaren en hen te vernietigen, tot slaaf te maken en af te slachten!

Ik geloof dat de verzen 1-6 van Amos 7 iets spectaculairs onthullen over Gods denken op dit moment. Ze laten zeker zien hoe graag onze God van liefde deze eindtijdverschrikking achter de rug wil hebben!

We staan aan de rand van de storm die de wederkomst van Christus zal inluiden. God is intens opgewonden over die tijd van geluk en ongekende vreugde die deze aarde zal overspoelen! Ik hoop dat u hierover nadenkt terwijl u de eerste zes verzen en vervolgens de rest van Amos 7 leest.

In de verzen 1-3 toonde God Amos een visioen van gewelddadige vernietiging – een horde sprinkhanen die op het punt stond het land te verwoesten. Maar Amos kwam voor het volk op en God veranderde van gedachten. Dat is verbazingwekkend!

Toen gebeurde het een tweede keer: “Dit heeft de Heere Heere mij laten zien, en zie, de Heere Heere riep uit dat Hij een rechtszaak wilde voeren [twisten, SV] door middel van vuur. Het verslond de grote watervloed. Ook verslond het een stuk land.” (vers 4). Dit is een profetisch visioen van een verslindend nucleair vuur! “Toen zei ik: Heere Heere, houd toch op! Hoe zou Jakob staande kunnen blijven? Hij is immers klein! Toen kreeg de Heere hier berouw over. Ook dit zal niet gebeuren, zei de Heere Heere” (verzen 5-6). Opnieuw veranderde God van gedachten.

Let hier op iets belangrijks, dat nodig is om deze passage te kunnen begrijpen: God zei niet waarom Hij zo woest was. De context geeft het antwoord.

Vanaf vers 7 begint een cruciale eindtijdprofetie over Jerobeam. Het beschrijft een tijd waarin Jerobeam – Donald Trump – aan de macht is. Maar de eerste 6 verzen van het hoofdstuk gaan over de tijd dat een Antiochus aan de macht is.

Wat God hier zo boos maakt is het werk van een Antiochus!

De kwaadaardigheid van deze man is miserabel en om razend van te worden. Wat hij dit land aandoet maakt me misselijk en erg boos. En als veel van ons zich al zo voelen, hoe denkt u dat God Zich hierover voelt? God zegt dat “heel het hoofd ziek, en heel het hart afgemat is” in Amerika en in de andere eindtijdnaties die afstammen van het oude Israël (Jesaja 1:5). Deze naties hebben immense zegeningen en eer ontvangen. Maar in de supermacht van Israël, Amerika, is Satan degene die regeert door middel van zijn man! Alles wat hij doet is gericht op vernietiging! Hij is “de Verenigde Staten van Amerika fundamenteel aan het veranderen” op de meest duivelse manier!

Nu vermommen hij en zijn linkse collega's zich niet eens meer als engelen van het licht – ze zijn veel openlijker en schaamtelozer omdat ze zoveel macht hebben. Toch staan de meeste mensen nog steeds te slapen!

Het land waarin wij leven is niet meer wat het geweest is. Toen Amerika op zijn hoogtepunt was, en zelfs nog zo recent als de presidenten Ronald Reagan en George W. Bush, zou de uitdrukking dat “Jacob” – voornamelijk de Verenigde Staten – “klein is” niet waar zijn. De natie had nog steeds aanzien en macht, en is nog steeds de grootmacht van Israël. Maar wanneer Barack Obama het voor het zeggen heeft, zijn we machteloos! Hij en degenen die hij aanstuurt, doen het werk van Satan. Niets is zo angstaanjagend. Deze man heeft het gewicht van de grote bedrijven, Hollywood, de academische wereld en de media achter zich, en hij en zijn mensen zullen alles doen waar ze mee weg kunnen komen. Jacob is echt “klein” – machteloos!

Hoe kan God hier niet boos over zijn?

Vergeet niet dat het “vanwege de afvalligheid” – de zonden van het volk – was dat deze Antiochus in staat was te regeren (Daniël 8:12). Zelfs nu zijn destructieve acties zo zichtbaar zijn, zijn degenen met de macht om hem te stoppen daarvoor te laf en te zwak, en zijn er zelfs miljoenen Amerikanen die hem enthousiast steunen!

Ons volk kreeg geboorterechtzegeningen vanwege de grote Abraham, de vader van de gelovigen, die gehoorzaamde en bereid was zelfs zijn eigen zoon voor God op te offeren! Helaas heeft ons volk God de rug toegekeerd en volgt het de duivel.

De ramp waarover gesproken wordt in Amos 7:1-2 is de eerste presidentsperiode van Barack Obama. Vers 4 beschrijft zijn tweede presidentiële termijn. En daar kunnen we nu zijn derde termijn bijvoegen, waarin hij de poppenspeler is van het Biden-regime. Dit maakt God enorm bedroefd! Obama heeft te veel macht, en God zal iets moeten doen. Hij is daar al mee bezig. God zal niet toestaan dat hij de naam van Israël uitwist!

Gods laatste waarschuwing

Er zijn hier drie visioenen, te beginnen in de verzen 1, 4 en 7 van Amos 7, die allemaal beschrijven dat God Amos iets “laat zien”. De twee visioenen in de verzen 1-6 vloeien direct over in het visioen van de verzen 7-17.

Vlak voor vers 7 zou je 2 Koningen 14:26-28 kunnen invoegen: “Want de Heere zag dat de ellende van Israël zeer bitter was, dat het met de gebondene en de vrije gedaan was en dat Israël geen helper had. De Heere had niet gezegd dat Hij de naam van Israël van onder de hemel uitwissen zou, maar Hij verloste hen door de hand van Jerobeam, de zoon van Joas. Het overige nu van de geschiedenis van Jerobeam, al wat hij gedaan heeft en zijn macht, hoe hij oorlog gevoerd heeft en hoe hij Damascus en Hamath van Juda aan Israël teruggebracht heeft, is dat niet beschreven in het boek van de kronieken van de koningen van Israël?” Dat geeft je de hele context.

God gebruikte president Trump al eens eerder om deze natie te redden van wat Antiochus deed. Nu is Obama, via Joe Biden, teruggekeerd met een wraakactie. Maar de rest van deze profetie in Amos 7 laat zien dat dat niet standhoudt.

Toen Amos die eerste twee visioenen zag, smeekte hij God om genade. De verzen 2 en 3 in de Moffatt-vertaling luiden: “Terwijl zij al het groen verslonden, riep ik: 'Heb genade, Heer, heb genade! Hoe kan Jacob herstellen? Hij heeft zo weinig.'” En God veranderde van gedachten: “Toen verzette de Eeuwige zich, de Eeuwige zei: 'Dit zal niet zijn'” (Moffatt). Hetzelfde staat in vers 6: “De Eeuwige zei: 'Dit zal niet zijn'.”

Maar vers 8 is een ander verhaal: “De Eeuwige zei tegen mij: 'Amos, wat zie je?' 'Een schietlood,' antwoordde ik. De Eeuwige zei: 'Met een schietlood stel ik mijn volk op de proef; nooit meer zal ik ze vergeven'” (Moffatt). Hier spreekt God! Hij zegt in wezen tegen Amos: “Praat hier niet meer met mij over!” – verwijzend naar verzen 3 en 6. Deze boodschap van deze tijd, geprofeteerd in het boek Amos, is Gods laatste waarschuwing. Hij heeft de Amerikanen en andere afstammelingen van het oude Israël verschillende keren gewaarschuwd om hen wakker te schudden, maar ze hebben die waarschuwingen genegeerd. Dus, zegt Hij, Ik waarschuw nog één laatste keer!

Dit is profetie over de tijd die vlak voor ons ligt. Dit zal de laatste keer zijn dat God langskomt, dus maakt Hij de weg vrij voor Zijn Kerk om deze laatste waarschuwing af te ronden. Wanneer Amerika valt, zal zich een verschrikkelijke kettingreactie ontvouwen. God wist dit en liet deze angstaanjagende toekomst aan Amos zien. Hij hoorde Amos' smeekbede om genade – tot tweemaal toe. Dit vloeit direct over in de verzen 7-10; het is onderdeel van hetzelfde visioen. God toont Amos een paslood en zegt dat Hij nog één keer zal meten en een laatste waarschuwing zal geven. Daarna zal Hij hen nooit meer een waarschuwing geven, en Hij zei tegen Amos dat hij Hem niet meer moest vragen om daarover van gedachten te veranderen.

We zijn nu in die laatste keer dat God het volk Israël zal passeren voordat het wordt vernietigd! Dit is een tijd van extreme urgentie!

Let op: Dit is in de context van een eindtijd-Jerobeam (vers 9). Het is in de tijd van Jerobeam dat God zegt: “Ik zal hen niet meer passeren” (vers 8, Moffatt). God komt voor de laatste keer langs om drie naties van Israël in de eindtijd – de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en de Joodse natie – te laten zien hoe zij hun problemen moeten oplossen en om hen te waarschuwen voor de gevolgen als zij dit niet doen.

Deze profetie betekent dat, op de een of andere manier, president Trump binnenkort zijn presidentschap terug zal krijgen. Een gestolen verkiezing en een presidentschap zullen hersteld worden. We zullen dhr. Trump binnenkort weer aan de macht zien. Dat zal positief zijn, voor een tijdje. Dingen zullen snel verbeteren in sommige opzichten – maar slechts korte tijd; de vloeken zullen blijven.

Als dat gebeurt, zullen de Amerikanen in de periode van hun laatst kans tot inkeer zijn.

Gods boodschap via Amos en andere profetische boeken in de Bijbel, en nu via de Trompet, de Sleutel van David en onze andere middelen, staat op het punt om voor de laatste keer verkondigd te worden voordat de vernietiging komt. Als het volk zich niet bekeert, zal God niet nog een keer langskomen en waarschuwen! Amerika zal de gevolgen van onze zonden onder ogen moeten zien! Maar uiteindelijk, zoals we zullen zien, zal zelfs dat slechte nieuws ervoor zorgen dat mensen God leren kennen.

Wat Amos 7 niet zegt

Amos 7 profeteert over eindtijd-Israël, dat in deze tijd voornamelijk de supermacht van de Verenigde Staten is. Het gaat duidelijk over het einde van de natie. Het laat zien dat Jerobeam in die tijd niet alleen aan de macht is, maar ook koninklijk gezag uitoefent.

Deze verzen beschrijven de boodschap van God die de profeet Amos aan koning Jerobeam gaf. Ze beschrijven ook de huidige boodschap van God, die we binnenkort aan de hedendaagse Jerobeam zullen sturen!

Als u deze profetie doorleest, lijkt er geen pauze in Jerobeams bewind te zitten. Het beschrijft niet dat zijn presidentschap verloren gaat en dan op een of andere manier hersteld wordt. Hoe komt dat?

Omdat in Gods ogen Donald Trump nooit het presidentschap verloren heeft! Doordat de gang van het verhaal over Jerobeam in deze profetie zonder onderbreking doorloopt, lijkt het erop dat God ons laat zien dat de verkiezingen gestolen zijn! Hij ziet dhr. Trump nog steeds als de rechtmatige president van de Verenigde Staten!

Democraten hebben alle vier jaar van president Trumps ambtstermijn geprobeerd hem ten val te brengen, en bij de verkiezingen zijn ze daar eindelijk in geslaagd. Politici en de media deden hun best om dit in de doofpot te stoppen. Maar God heeft het allemaal gezien. Hij is de enige die precies weet wat er gebeurd is.

Vele miljoenen Amerikanen geloven, net als ik, dat de verkiezingen zijn gestolen. Die mening telt veel zwaarder als dat ook de manier is waarop God zelf het ziet! Wat de profetie van Amos 7 weglaat, zou boekdelen kunnen spreken over het ergste verraad: het stelen van de verkiezingen.

Radicaal-links heeft een reputatie van bedriegen, stelen en liegen. Iedereen die zo handelt laat zien dat hij van zijn vader de duivel is! (Johannes 8:44). De grondwet van Amerika was nooit bedoeld voor zulke mensen. Zij is gemaakt voor een moreel en religieus volk – niet voor mensen die er een manier van leven van hebben gemaakt om te liegen, bedriegen, stelen en geweld te plegen. Zij geloven niet in God, de grondwet of Amerika.

Eén ding is zeker: God gaat dhr. Trump terugbrengen. Het is gewoon een kwestie van wanneer. Als Hij dat niet zou doen, zou de naam van Israël in wezen worden uitgewist!

Hoe is het mogelijk om, met de radicalen aan de macht, Gods werk te voltooien om de waarschuwingen van Amos aan Amerika en zijn leiders over te brengen? Als de duivel mensen motiveert, is Gods werk hun voornaamste doelwit! God moest nu al ingrijpen en het kwaad dat plaatsvond stoppen, anders zou de naam van Israël zijn uitgewist – en Gods werk vormt de kern van die naam van Israël.

Kijk hoe links nu zijn macht in de media, technologiebedrijven en sociale media gebruikt om iedereen die het niet met hen eens is het zwijgen op te leggen. Ze beknotten de vrijheid van meningsuiting en vertrappen de hoogste wet van het land!

Onze voorvaderen moesten sterven om onze vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst veilig te stellen!

Met wat voor soort mensen hebben we te maken? Degenen die nu de leiding hebben, hebben de verkiezingen gestolen. Die criminelen vechten tegen de levende God! U kunt er zeker van zijn dat God dat niet zal laten voortduren. Gods waarschuwingsboodschap zal naar buiten komen. God zal hen dit werk en onze boodschap niet laten uitwissen, want we hebben werk te doen. God opent deuren die niemand kan sluiten, en Hij zal ze sluiten als ze gesloten moeten worden. Dus we leggen het in Gods handen en vertrouwen gewoon op Hem.

God weet dat de verkiezingen gestolen zijn, dus heeft Hij ook een plan om dit op te lossen. God staat op het punt die verraderlijke diefstal en de andere schaamteloze misdaden die nu worden gepleegd, massaal aan het licht te brengen.

De ellende wordt erger

In Amos 7:8 zegt God dat Hij het volk zijn laatste waarschuwing geeft. Dan beschrijft vers 9 een tijd van verwoesting, vernieling en het zwaard. God waarschuwt dat Hijzelf “tegen het huis van Jerobeam zal opstaan met het zwaard.” Dat is een enorme intensivering van het beeld in vers 8.

Ik geloof dat er in feite een pauze is in de gebeurtenissen tussen verzen 8 en 9, en dat we ons nu in deze voorspelde pauze bevinden – na de verkiezingscoup die het presidentschap van de heer Trump heeft gestolen, maar voordat hij opnieuw aan de macht komt.

Kijk om u heen: Dit land bevindt zich in een catastrofe! Radicalen zijn bezig met het verwoesten van de natie, en zijn zo dwaas te denken dat ze op de een of andere manier in staat zullen zijn om de rampzalige, anarchistische krachten die ze ontketenen te beheersen. Deze problemen zullen zeker leiden tot nog ergere problemen.

“De heiligdommen van Israël zullen worden verwoest,” zegt vers 9. Het woord heiligdommen is interessant; het verwijst naar valse kerken die God zal laten vernietigen. Maar het kan ook nog iets anders betekenen. Gesenius' Hebrew-Chaldee Lexicon definieert het woord als “asiel”, wat een plaats van bescherming is, vooral voor hen die door de wet worden vervolgd; of een instelling voor behoeftigen. Het Theological Wordbook of the Old Testament stelt: “Metaforisch wordt het woord gebruikt om te verwijzen naar een toevluchtsoord...”. In de hedendaagse naties van Israël zou het een beschrijving kunnen zijn van toevluchtsoorden. Het zou een omschrijving kunnen zijn van onze vrijheidsnatie, waarbij onze leiders iedereen toestaan de grens over te steken. Velen zijn op zoek naar een beter leven, maar anderen zijn gewelddadige leden van bendes of kartels en smokkelaars die drugs, slaven en duizenden armlastige mensen hierheen brengen. Hoe kan dit “toevluchtsoord”-beleid deze natie niet verscheuren? Onze leiders screenen niet eens wie binnenkomt. Toch staan ze erop dat het volk miljarden en miljarden dollars uitgeeft om dit door hen veroorzaakte probleem aan te pakken, zelfs als we al een schuld van 30 biljoen dollar hebben die we nooit kunnen terugbetalen – een schuld die zich op elk moment tegen ons kan keren! Dit is fiscale, politieke en intellectuele waanzin. Sommige autoriteiten geloven dat Amerika's schuld ons grootste nationale veiligheidsprobleem is.

Besef wat er werkelijk gebeurt in dit land. God zegt dat Hij met een zwaard zal opstaan tegen het huis van Jerobeam. Dit betekent dat de verschrikkelijke toestand waarin we nu verkeren, nog erger gaat worden! Nadat de radicalen dit land catastrofaal hebben verzwakt, zal het resultaat niet zijn wat ze verwachten. Ze zullen niet eens de kans krijgen om het nieuwe systeem op te bouwen dat ze zich voorstellen: Er komt een zwaard – een buitenlandse aanval – aan! Ze hebben het land zodanig verzwakt dat andere naties het kunnen vernietigen!

We moeten ook niet vergeten dat de rest van het land ook veel zonden heeft. Het zijn niet alleen linkse mensen.

God zal president Trump terugbrengen om één reden: om Satan en zijn politieke Antiochus ervan te weerhouden de naam van Israël uit te wissen.

Een ander detail in 2 Koningen 14 geeft ons inzicht in wat er gebeurt tijdens de pauze in het bewind van Trump, tussen zijn eerste termijn en zijn herstel tot de macht.

“Oorlog voeren” en “heroveren”

2 Koningen 14:26-27 beschrijven de bittere ellende in Amerika en hoe God “hen verloste door de hand van Jerobeam.” Zoals ik al zei, werd dit, althans gedeeltelijk, vervuld tijdens de eerste termijn van president Trump.

Het volgende vers begint een nieuwe paragraaf, zoals u kunt zien in de HSV: “Het overige nu van de geschiedenis van Jerobeam, al wat hij gedaan heeft en zijn macht, hoe hij oorlog gevoerd heeft en hoe hij Damascus en Hamath van Juda aan Israël teruggebracht heeft, is dat niet beschreven in het boek van de kronieken van de koningen van Israël?” (vers 28). Dit vers markeert een nieuwe ontwikkeling. Het gebeurt nadat God Jerobeam heeft gebruikt om Israël te redden.

Dit vers laat zien dat de eindtijd-Jerobeam moet oorlog moet voeren om zijn presidentschap te heroveren. Na het gebruik van het woord verloste in vers 27, wordt een ander, nog sterker woord gebruikt: oorlog gevoerd. Jerobeam moet oorlog voeren om iets terug te krijgen.

In het oude Israël regeerde koning Jerobeam II 41 jaar, maar veel Bijbel-chronologen geloven dat de eerste 12 jaar van zijn regering een co-regering was met zijn vader Joas, toen hij oorlog voerde tegen Syrië. Vaak is wat in de oudheid gebeurde niet precies hetzelfde als wat er voor de eindtijd wordt voorspeld. Toch is er ook in deze eindtijd sprake van oorlog of strijd. Het feit dat het vers over strijden na het vers over verlossen komt, geeft aan dat de eindtijd-Jerobeam “oorlog” voert nadat hij Israël al een keer heeft verlost. Er zijn verschillende manieren waarop God in deze tijd Jerobeam zou kunnen gebruiken om te strijden.

Gesenius' Lexicon zegt dat het woord “oorlog voeren” “strijden, oorlog voeren” betekent. Het Theological Wordbook of the Old Testament zegt dat strijden “171 keer voorkomt, met betrekking tot Gods rol in Israëls oorlogen.” Dat zou in dit geval van toepassing zijn, omdat God de heer Trump de opdracht heeft gegeven Israël te redden. Bedenk hoe verschillend dit woord is van “verlost” in vers 27. De heer Trump hoefde geen oorlog te voeren om Israël te redden tijdens zijn eerste termijn – hoewel hij wel moest vechten om alle frauduleuze onderzoeken, afzettingsprocedures en andere verraderlijke acties bloot te leggen. Er zijn verschillende manieren waarop “oorlog” van toepassing zou kunnen zijn, maar de indicatie is dat het herwinnen van zijn ambt een aanzienlijke strijd vergt. Donald Trump zal ervoor moeten vechten. Er hoeft geen militaire actie bij betrokken te zijn, maar het zou zeker kunnen.

Vers 28 van 2 Koningen 14 wijst er sterk op dat de heer Trump zijn presidentschap terugwint door een of andere vorm van strijd – dit wijst sterk op meer dan alleen maar via verkiezingen! Het lijkt mij zeker dat dit zal gebeuren vóór de volgende presidentsverkiezingen in 2024 – tenzij er een soort van oorlogvoering en verkiezing gecombineerd zouden worden. Maar in 2 Koningen 14:28 wordt niet eens gehint naar een verkiezing.

Er komt een soort strijd om iets te herstellen. Als God zegt dat president Trump iets gaat “herstellen”, dan zal het hersteld worden. Amos 7 laat ook zien dat deze oorlog succesvol zal zijn. En wat kan hij anders herstellen, als het niet de gestolen verkiezingen zijn?

Dit moet allemaal gebeuren door een wonder van God! Dat zou voor iedereen duidelijk moeten zijn wanneer het gebeurt, als ze eerlijk zijn.

Juda helpen

In 2 Koningen 14:28 staat dat Jerobeam Damascus en Hamath terugkreeg. Het commentaar van Soncino stelt dat Damascus ooit werd geregeerd door koning David, en dat de koning van Hamath schatting betaalde aan David en onderdeel werd van het koninkrijk van zijn zoon Salomo (2 Samuël 8:9-10; 1 Koningen 8:65). De aanwijzing is dus dat Jerobeam iets terugvorderde om Juda te helpen.

Hier is hoe de New International Version 2 Koningen 14:28 vertaalt: “Wat betreft de andere gebeurtenissen van Jerobeams bewind, alles wat hij deed, en zijn militaire prestaties, waaronder hoe hij zowel Damascus als Hamath, die aan Juda hadden toebehoord, voor Israël terugwon, staan die niet geschreven in het boek van de annalen van de koningen van Israël?”. De Ferrar-Fenton vertaling luidt: “Want de andere zaken van Jerobeam, en alles wat hij deed, hoe hij oorlog voerde, en hoe hij Damascus en Khamath van Juda heroverde op Israël, die staan opgetekend in de geschiedenis van de gebeurtenissen in de dagen van de koningen van Israël.”

Toen Barack Obama president was, was hij vreselijk onbarmhartig voor de Joodse natie Israël. Maar in zijn eerste termijn verloste president Trump de Joodse natie Israël (Bijbels Juda) van veel van Obama's tirannie. Hij steunde Israël op vele manieren, waaronder het schrappen van de Iran-deal, het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem en het helpen van Israël bij het ondertekenen van de “Abraham-akkoorden” met Arabische landen in de regio. Columnist Lee Smith beschreef de alliantie tussen Israël en de Golfstaten als “een belemmering voor de droom van een herbewapend, nucleair bewapend Iran gesteund door de Verenigde Staten, wat Obama's belangrijkste doel was voor zijn buitenlands beleid – en een vernedering richting vredewerkers die overtuigd zijn van hun eigen eindeloze belangrijkheid. De Biden-regering wil de akkoorden blijkbaar tenietdoen door Israël en zijn vredespartners te straffen omdat ze te nauw samenwerken, en door de Palestijnen weer centraal te stellen – om zo de weg te bereiden voor het hernieuwen van de Iran-deal” (Tablet, 21maart 2021).

Merk op: “Obama's belangrijkste doel van zijn buitenlands beleid” was om Amerika op één lijn te brengen met Iran – de vijand van Israël, de vijand van Amerika en 's werelds nummer één terreur-sponsorende natie! Dat Amerika Iran steunt is niet logisch, tenzij je beseft dat Amerika's leider probeert de naam van Israël uit te wissen. En nu is dat beleid terug! Biden geeft Iran macht, zodat het binnenkort nucleaire wapens kan verwerven.

Vanaf de inauguratie van Joe Biden voorspelde ik dat we meer Palestijnse terreuraanslagen zouden krijgen vanwege de verandering in leiderschap. Dat is precies wat er gebeurde. Iedereen zou moeten kunnen begrijpen waarom!

God is hier boos over. Als dit doorgaat, loopt het heel slecht af! Zie hoe belangrijk het is dat iemand iets “herovert”.

Er is hier ook een verband met Gods werk. Jesaja 40:9 laat zien dat Gods Kerk in deze eindtijd een boodschap heeft die aan “de steden van Juda” verkondigd moet worden: “Zie uw God!” Een groot deel van die boodschap draait om onze archeologische ontdekkingen, onder leiding van wijlen Dr. Eilat Mazar. We hebben de afgelopen 50 jaar archeologische projecten in Jeruzalem gesteund, en we hebben zelfs het voorrecht gehad om het paleis van koning David te helpen blootleggen! Nu bezit Gods Kerk de nieuwe troon van David (vraag een gratis exemplaar aan van mijn boek The New Throne of David). Dit werk heeft een cruciale boodschap die de Joden als getuigenis moeten horen in deze eindtijd!

Satan weet dit. Hij en zijn Antiochus werken hard om onze boodschap, die de ultieme uitdrukking van “de naam van Israël” vormt, uit te wissen.

Het lijkt erop dat de heer Trump misschien iets van de vrijheid van Juda moet terugwinnen om Gods Kerk in staat te stellen Gods boodschap aan de steden van Juda te verkondigen.

Een verandering in Antiochus

Het einde van Jerobeams leven en regering is opgetekend in 2 Koningen 14:29: “En Jerobeam ging te ruste bij zijn vaderen, bij de koningen van Israël, en zijn zoon Zacharia werd koning in zijn plaats.” Ook dit wijst op een herstel van het presidentschap voor Donald Trump. Hij zal de macht terugkrijgen, maar niet voor lang. Dan zal de rest van Amos 7 in vervulling gaan.

Let op wat er nog meer in dit hoofdstuk geïmpliceerd wordt.

God geeft zijn profeet de opdracht om een zeer taaie waarschuwing af te geven: “Verwoest zullen worden de offerhoogten van Izak, de heiligdommen van Israël zullen worden verwoest, en tegen het huis van Jerobeam zal Ik opstaan met het zwaard” (Amos 7:9). Deze boodschap zal een confrontatie uitlokken: “Toen stuurde Amazia, de priester van Bethel, een bode naar Jerobeam, de koning van Israël, om te zeggen: ...” (vers 10).

Dit vers introduceert een religieus leider genaamd Amazia. Wie is dit? Het is eigenlijk nog een andere Antiochus – degene die Gods eigen Kerk infiltreerde!

Wat is er gebeurd met de politieke Antiochus? Er vindt hier een duidelijke verschuiving plaats, die wijst op een grote verandering in Amerika. We gaan een ander tijdperk binnen. De eerdere verzen profeteerden van de Antiochus in het land, die vecht om Jerobeam te vernietigen, vervolgens hebben we plotseling een andere Antiochus die vecht om Jerobeam te helpen overleven. Zo zien we dat Satan één van zijn Antiochus-types verlaat en overspringt op een andere!

Vanaf Amos 7:7 is er geen toespeling meer op de politieke Antiochus (Barack Obama). Zal God hem verwijderen wanneer Jerobeam “oorlog voert”? Zal dat het einde zijn van de macht van de politieke Antiochus? God zegt het niet letterlijk, maar ik geloof dat Amos 7 een sterke indicatie is. Er zullen zeker grote veranderingen plaatsvinden.

Gods Kerk vocht tegen een geestelijke Antiochus die de macht greep en deze gebruikte om de Kerk bijna uit te roeien. Nu vechten we tegen de politieke Antiochus die Amerika aanvalt. Dan moeten we plotseling weer strijden tegen de geestelijke Antiochus in Gods Kerk, en deze keer heeft hij een soort verbond met Jerobeam die opnieuw aan de macht is.

Wat zegt deze geestelijke Antiochus? “Amos heeft een verbintenis tegen u gemaakt, in het midden van het huis Israëls; het land zal al zijn woorden niet kunnen verdragen” (vers 10, SV). Wat een uitspraak! De boodschap van Gods trouwe volk, waarvan u nu een deel leest, zal een punt bereiken waarop het volk het niet langer kan verdragen en wil dat het stopt!

Te midden van al deze verschrikkelijke gebeurtenissen is er een Kerk met een krachtige boodschap die alles blootlegt, en wel op zo'n manier dat de mensen het niet kunnen verdragen!

In vers 11 zegt Amazia: “Want dit heeft Amos gezegd: Jerobeam zal sterven door het zwaard, [dat is niet waar; Amos zei dat God met een zwaard tegen het huis van Jerobeam zou opstaan] Israël zal zeker in ballingschap worden gevoerd, weg uit zijn land.” Andere profetieën laten zien dat er een hevige handelsoorlog zal uitbreken die zal blijven toenemen tot een derde van ons volk dood of uitgehongerd is; dan komt er een nucleaire aanval, die nog eens een derde zal doden. Nadat tweederde van de mensen dood is, zal het laatste derde deel in ballingschap worden geleid. Deze waarheden zijn voor mensen moeilijk te verdragen! Maar we profeteren dit al meer dan 75 jaar. De vervulling ervan is nu heel dichtbij.

De profetie laat zien dat Satan, na geestelijk Israël (de Kerk) aan te vallen door middel van een Antiochus, daarna fysiek Israël (Amerika in het bijzonder) door een politieke Antiochus, een derde Antiochus zal gebruiken, een dictator van een machtig buitenlands rijk, om oorlog te voeren en miljoenen te doden, vooral binnen geestelijk Israël en fysiek Israël. Deze man is nu in opkomst in Europa. Samen met de katholieke kerk zal hij het Heilige Romeinse Rijk helpen herleven. Zoals het door de geschiedenis heen herhaaldelijk heeft gedaan, zal dit rijk moorden en doden, vooral Amerikanen en andere afstammelingen van Israël – en vooral de lauwe mensen in Gods Kerk die zich van Hem hebben afgekeerd. Zij zullen Gods volk doden en geloven dat zij Gods werk doen! (Zie Johannes 16:2).

Amazia's boodschap gaat verder: “Daarop zei Amazia tegen Amos: Ziener, ga heen, vlucht naar het land van Juda! Eet daar uw brood en ga daar profeteren. In Bethel mag u niet langer profeteren, want dat is het heiligdom van de koning, dat is het huis van het koninkrijk” (Amos 7:12-13). Hier is een koning met een heiligdom en een huis. Hij heeft de macht, met koninklijk gezag! Alles lijkt goed te gaan voor hem. God zal hem de macht geven om Israël te redden, totdat deze waarschuwingsboodschap is afgelopen.

Maar met die macht zal deze man in feite opdracht geven tot verbanning van Gods volk – een eindtijd-Amos-achtig werk – uit het land en hen verbannen naar Israël, de Joodse natie in het Midden-Oosten!

Dit sluit aan bij andere profetieën dat Gods volk naar een plaats van veiligheid zal worden gezonden, beschermd door God gedurende de tijd van “grote verdrukking” (Mattheüs 24:21) die Amerika en Groot-Brittannië vernietigt. Dit zal een moeilijke tijd zijn voor Gods volk, maar we weten dat het eindresultaat ook voorspeld is, en we zijn opgewonden. Wie zou niet willen leven in de tijd dat deze goddeloze regeringen van de mens eindelijk vallen en Jezus Christus terugkeert, zoals Hij beloofd heeft, om het bestuur van de hele mensheid over te nemen? Wat een tijd om te leven!

Op dit moment is de grote vraag met betrekking tot vervulde profetie op welke manier Donald Trump weer aan de macht komt. Amerika is in de greep van een Antiochus-regime dat de natie snel in de richting drijft van radicalisme, socialisme, immoraliteit, klassentegenstellingen, burgeroorlog en regelrechte vernietiging. In 2 Koningen 14:26 is Amerika's ellende zeer bitter, en het volk heeft geen helper!

Maar Gods profetieën zijn zeker. En Jerobeams botsing met Gods Kerk in Amos 7 is duidelijk. Dit is nog niet eerder gebeurd; daarom moet president Trump op de een of andere manier weer aan de macht komen. De grootste indicator in de Bijbel dat dit zal gebeuren is de eindtijdprofetie van Amos 7. We bevinden ons nu in het tijdsbestek van dit profetische hoofdstuk.

Een tijd van extreme urgentie

Op dit moment is er veel aandacht voor de vraag of Donald Trump terugkomt in zijn ambt. Profetie laat zien dat hij dat zal doen. De belangrijkere kwestie is wat er gaat gebeuren nadat Trump weer aan de macht is gekomen. Hij zal een eind maken aan het uitwissen van de naam van Israël. Maar dit volk is erg ver van God verwijderd! En Jerobeam en alle anderen hebben een krachtige waarschuwing en een oproep tot bekering nodig.

God zegt dat Hij nog één keer voorbij zal gaan! De mensen zullen deze boodschap nu ter harte nemen en zich bekeren, of God zal hen in de Grote Verdrukking storten.

Amos “waarschuwde het volk dat het hoogste moment van hun succes slechts het voorspel was van hun ondergang” (commentaar van Soncino). Dit is wat ons te wachten staat als Donald Trump het presidentschap weer op zich neemt. Het vormt eigenlijk een opmaat tot Amerika's ondergang!

De terugkeer van president Trump zal Amerika tijdelijk “verlossen”. Maar hij zal Gods boodschap moeten horen en beseffen dat God Amerika door hem heeft gered – en dat hij en dit volk zich moeten bekeren, geloven en gehoorzamen. Anders zal Amerika vernietigd worden.

Zelfs zijn eigen huis zal God door het zwaard vernietigen! De omstandigheden in Amerika kunnen voor een korte tijd verbeteren. Maar het uiteindelijke einde is vernietiging. Ons volk zal de toorn van God onder ogen zien, totdat het zich bekeert!

Amos 7:7-17 laat zien dat onze tijd zeer beperkt is. Wat gaat er de komende maanden gebeuren?

Dit is een van de sterkste, meest dringende waarschuwingen in de Bijbel!

Dat is waarin Gods Kerk moet voorzien, zo luid en duidelijk als we kunnen. Als het Amerikaanse volk geen acht slaat op Gods waarschuwing, zal het de gevolgen daarvan ondervinden. Het goede nieuws is dat dit aankomende enorme geweld niet alleen Gods toorn is, maar ook Zijn correctie. Die strenge correctie is wat nodig is zodat God deze mensen kan bereiken en nederig kan maken, ter voorbereiding op de terugkeer van Jezus Christus en de vestiging van Zijn Koninkrijk op aarde!

Profetieën van Jezus Christus en elders in de Bijbel stellen duidelijk dat zelfs degenen die sterven en de enige ware God nooit hebben gekend, later uit de dood zullen opstaan, om de gevolgen van de zonde te leren kennen, zich te bekeren en eindelijk hun God te leren kennen.

“Toen antwoordde Amos, en zeide tot Amazia: Ik was geen profeet, en ik was geen profetenzoon; maar ik was een ossenherder, en las wilde vijgen af” (vers 14). Amos had geen formele college- of universitaire opleiding. God gaf hem gewoon een taak. Zelfs zonder “referenties” gebruikte God deze man.

Dit is wat hij tegen Amazia zei: “Nu dan, hoor des Heeren woord: Gij zegt: Gij zult niet profeteren tegen Israël, noch druppen tegen het huis van Izak. Daarom zegt de Heere alzo: Uw vrouw zal in de stad hoereren, en uw zonen en uw dochteren zullen door het zwaard vallen, en uw land zal door het snoer uitgedeeld worden; en gij zult in een onrein land sterven, en Israël zal voorzeker uit zijn land gevankelijk worden weggevoerd” (verzen 16-17). Amos had een heel andere opvatting dan Amazia: Hij wist dat dit een boodschap van God was! En deze Amazia, die ook de religieuze Antiochus is, is een man waar de mensen in Gods Kerk al eerder mee te maken hebben gehad. We weten wie hij is, net zoals we weten dat Barack Obama de politieke Antiochus is.

“Ziet, de dagen komen, spreekt de Heere Heere dat Ik een honger in het land zal zenden; niet een honger naar brood, noch dorst naar water, maar om te horen de woorden des Heeren” (Amos 8:11). Hoe zal deze honger naar het woord ontstaan? Gods Kerk zal gedwongen worden te vertrekken. Er zal niemand meer zijn om de boodschap te verkondigen. Wanneer dit trouwe overblijfsel van Gods volk het land verlaat en naar een plaats van veiligheid wordt gebracht, zal Gods boodschap ophouden, behalve wat wij vanuit die plek kunnen doen. De volken van Israël hebben meer dan 75 jaar de tijd gehad om acht te slaan op deze boodschap, maar binnenkort zullen ze hem nergens meer kunnen vinden.

Vers 14 spreekt over mensen die “zullen vallen en niet weder opstaan”. Dit gaat over Gods volk – zij die zich van God hebben afgekeerd en weigeren zich te bekeren – die hun eeuwige leven zullen verliezen.

De grote meerderheid van de christenen zijn geen echte christenen. Daarom is het huidige christendom zo tegenstrijdig, verdeeld en zwak. Het is helemaal geen Bijbels christendom! Dat is een deel van Gods waarschuwing aan Amerika en zijn (rechtmatige) leider: Meer dan 99 procent van de christenen is misleid!

Maar er zijn er enkelen die wel degelijk God hebben leren kennen. Sommigen van hen zullen zeker dit boek lezen. Uw fysieke en geestelijke leven staan op het spel.

Onthoud deze boodschap

“Op die dag zal Ik oprichten de vervallen hut van David. Zijn scheuren zal Ik dichtmaken, en wat aan hem is afgebroken, zal Ik oprichten, Ik zal hem opbouwen als in de dagen van oude tijden af” (Amos 9:11). Dit is een profetie van Gods Kerk in de eindtijd, opgericht door Herbert W. Armstrong, na zijn dood verwoest door een Antiochus, en vervolgens weer opgebouwd door een trouw overblijfsel. Het verhaal van hoe God “wat was afgebroken weer oprichtte” wordt verteld in ons gratis boek Raising the Ruins.

Dit werk wordt door God middenin deze steeds heftigere gebeurtenissen in de eindtijd geplaatst – “in het midden van mijn volk Israël” (Amos 7:8). Zijn mensen moeten zich er middenin bevinden en de wereld vertellen wat er gebeurt en wat het allemaal betekent. Dit boek is daar een belangrijk onderdeel van.

We hebben een beperkte tijd om dit werk af te maken. God laat ons zien dat het einde nabij is. Als God voor de laatste keer aan Israël is voorbijgegaan, zal Hij zijn trouwe overblijfsel naar een plaats van veiligheid brengen. Als iemand zich bij hen wil voegen in die plaats van bescherming, is dit hun laatste kans – of zij zullen het lot van het huis van Jerobeam ondergaan!

Kijk naar de context van Amos 7. “De woorden van Amos, die behoorde tot de veehouders uit Tekoa, die hij gezien heeft over Israël... Hij zei: De Heere zal vanaf Sion brullen als een leeuw, vanuit Jeruzalem zal Hij Zijn stem laten klinken...” (Amos 1:1-2). Wie zal die stem zijn? Welke mensen zullen Gods stem laten horen vanuit het geestelijk Jeruzalem? God heeft deze boodschap aan ons gegeven – wij moeten hem verkondigen!

Dit volk en de wereld moeten gewaarschuwd worden! Vers 2 besluit: “... zodat de weiden van de herders treuren, en de top van de Karmel verdort.” Volgens de Anchor Bible gaat het hier om een kosmische holocaust – een nucleaire holocaust! God staat op het punt nucleair vuur te sturen (zie ook de verzen 4, 7, 10, 12, 14; 2:2, 5).

De verdeeldheid in Amerika is een teken van en een trigger voor verschrikkelijke tijden die Amerikanen en mensen van alle volken treffen. Onze drastische rebellie tegen God leidt tot drastische straffen. God laat ons de resultaten zien van het aanbidden van onze eigen wil en het bewust of onbewust volgen van Satan. Onze enige hoop ligt niet bij een politieke partij of bij een mens – zelfs niet bij Jerobeam – maar bij God. Om werkelijk hoop op God te hebben, moet u niet alleen in Hem geloven, maar u ook tot Hem bekeren, aan Hem onderwerpen en Zijn wet gehoorzamen.

Dat is de les van de geschiedenis, de les van de bittere ellende van ons volk, en de les van deze krachtige, schokkende, vaststaande Bijbelprofetieën.

Terwijl wereldomstandigheden verslechteren en u deze verschrikkelijke profetieën in vervulling ziet gaan, denk dan aan deze boodschap. Zelfs in een zinderende boodschap als die van Amos is er goed nieuws: Deze wereld die op zijn ondergang afstevent is een geprofeteerd teken, niet alleen van de hopeloosheid van de menselijke natuur, maar ook van de komst van een nieuwe wereld!

Ja, er liggen grimmige profetieën in het verschiet, maar ze leiden allemaal naar de terugkeer van Jezus Christus! De profetie van Daniël 8 culmineert in vers 25: “... tegen de Vorst der vorsten zal hij [de Europese Antiochus] opstaan tegen de vorst der vorsten [Christus]; maar zonder mensenhand zal hij gebroken worden.” Christus zal al het kwaad vernietigen en de heerschappij van God op aarde vestigen! Openbaring 12:9 en 12 zeggen dat Satan is neergeworpen en dat hij vol toorn is, omdat hij weet dat zijn tijd kort is. Dat betekent dat de duivel weet dat Jezus Christus op het punt staat terug te keren om hem te onttronen en de mensen de vrede, de vreugde en het geluk te brengen die zij zouden moeten hebben. Hoe bemoedigend!

Als u uw zonden erkent en u tot God keert, zal Hij u tot bekering brengen, u vergeven, u corrigeren en leiden, u geestelijk beschermen en zelfs lichamelijk beschermen tegen de dreigende, catastrofale verdrukking (vers 14). U zult dan Jezus Christus kunnen helpen Gods regering op aarde te herstellen om een einde te maken aan al deze rebellie en bedrog, en aan al het lijden en de dood.

Denk na over de prachtige conclusie die God ons geeft in Amos 9:13-15: “Zie, er komen dagen, spreekt de Heere, dat de ploeger de maaier zal ontmoeten en de druiventreder de zaaier, en dat de bergen zullen druipen van jonge wijn en al de heuvels doordrenkt zullen worden. Ik zal een omkeer brengen in de gevangenschap van Mijn volk Israël. Zij zullen de verwoeste steden herbouwen en bewonen, zij zullen wijngaarden planten en de wijn ervan drinken, zij zullen tuinen aanleggen en de vrucht ervan eten. Ik zal hen in hun land planten, en zij zullen nooit meer weggerukt worden uit hun land, dat Ik aan hen gegeven heb, zegt de Heere, uw God.”

Deze wereld kent God niet – maar ze staan op het punt Hem wel te leren kennen. Zij zullen eindelijk hun kans krijgen om uit de misleiding te komen, zich te bekeren en geestelijk te groeien tot zij hun ongelooflijke door God gegeven potentieel bereiken. God zal degenen die al gestorven zijn en nog zullen sterven wanneer deze verschrikkelijke profetieën uitkomen, uit de dood doen opstaan; zij zullen opnieuw leven – onder Gods regering.

Uiteindelijk is zelfs het slechte nieuws goed nieuws. God bereidt de weg voor zodat Israël en daarna de hele wereld Hem kunnen leren kennen! Binnenkort zal iedereen onderwezen worden in Gods wegen en gezegend worden voor hun gehoorzaamheid.

De meeste mensen zullen nooit met Gods boodschap in aanraking komen tot de wederkomst van Jezus Christus, of pas bij die toekomstige opstanding uit de dood.

U heeft Gods boodschap nu in uw handen.

Dit is uw kans. Vandaag is uw moment om u te bekeren en God te gehoorzamen. U heeft de ongeëvenaarde kans om uzelf aan God te geven, om te geven aan Zijn werk, en om te geven aan deze wereld. Die historische beslissing zal uw hele leven beïnvloeden, en nog veel meer, nu en in de eeuwigheid.

Reageer op God. Bekeer u tot God. Hij zal uw leven gebruiken om Amerika en de hele wereld uit de crisis te helpen.

Vervolgd op: Profetische dualiteit

DE VERENIGDE STATEN EN GROOT-BRITTANNIË IN DE PROFETIEËN

De mensen van de Westerse wereld zouden versteld staan-met stomheid geslagen zijn-als zij het wisten! De regeringen van de Verenigde Staten, van Groot-Brittannië, Canada, Australazië, Zuid-Afrika zouden enorme noodprogramma's in werking stellen-als zij het wisten! Zij zouden het kunnen weten! Maar zij weten het niet! Waarom niet?