President Kagame and President Xi Jinping of China Joint Press Conference | Kigali, 23 July 2018 by Paul Kagame is licensed under CC BY-NC-ND 2.0
China verenigt Azië door de handel
Afgelopen weekend werd in Azië de grootste handelsovereenkomst in de geschiedenis ondertekend. Chinese leiders tekenden samen met die van 14 andere landen in de Azië-Pacific regio een handelsovereenkomst voor 2.2 miljard mensen en 30 procent van de wereldwijde economische output. Een belangrijk land dat ontbreekt in deze handelsovereenkomst is India, dat zich vorig jaar uit de onderhandelingen terugtrok om zijn eigen binnenlandse industrie en landbouwsector te beschermen.
De overeenkomst wordt met name gezien als enorme onderhandelingsoverwinning voor China, omdat deze natie meer onafhankelijkheid van de Verenigde Staten nastreeft. Volgens een rapport van het door de staat gerunde persbureau Xinhua beschreef de Chinese premier Li Keqiang de deal als “een overwinning van multilateralisme en vrije handel”.
In 2017 trok de Amerikaanse president Donald Trump zich terug uit het Trans-Pacific Partnership, waardoor China handelsovereenkomsten met zijn Aziatische partners kon sluiten.
Na acht jaar onderhandelen omvat het Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) de 10 naties van de Associatie van Zuidoost-Aziatische landen (Asean), evenals Australië, Japan, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. De overeenkomst dekt bijna 28% van de wereldhandel. Het gecombineerde BBP van de ondertekenaars bedroeg in 2019 $26.2 biljoen.
In de verklaring van de leiders stond dat de deal “onze sterke toewijding toont aan het ondersteunen van economisch herstel, inclusieve ontwikkeling, het creëren van banen en het versterken van regionale toeleveringsketens, evenals onze steun voor een open, inclusieve, op regels gebaseerde handels en investeringsregeling”.
Deze verklaring gaf ook aan dat India met zijn 1.4 miljard mensen welkom zou zijn om zich in de toekomst bij de deal aan te sluiten.
In De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetieën legde wijlen theoloog Herbert W. Armstrong uit dat de welvaart van Groot-Brittannië en Amerika een direct gevolg was van de zegeningen die God aan deze naties gaf. Hij bewees dat deze beide naties terug te voeren zijn naar het oude Israël en toonde aan dat de Bijbel hun toekomst voorspelt.
Maar in Deuteronomium 33 profeteerde God dat Hij de zegeningen van Israël zou wegnemen als het volk ongehoorzaam zou zijn aan Zijn geboden. Jesaja 23 en verschillende profetieën laten zien dat een alliantie van Aziatische landen haar krachten zal bundelen met een alliantie van Europese landen om samen een einde te maken aan de welvaart van Amerika en Groot-Brittannië.
In Deuteronomium 28 schetst de Bijbel een aantal van de verwoestende gevolgen die dit voor Amerika zal hebben. Vers 53 is een glimp op de verschrikkelijke omstandigheden die het gevolg zijn van “de belegering … waarin uw vijanden u doen verkeren.” Dit verwijst naar een economische belegering die voorbereid wordt door de vijanden van Amerika.
Het feit dat Azië zich aan het verenigen is, spoort ook Europa aan om in actie te komen. Het zou als een grote waarschuwing voor Amerika en Groot-Brittannië moeten dienen. Het zou ook een groot vertrouwen moeten geven dat de God die deze gebeurtenissen profeteerde, ze ook tot in de kleinste detail zal vervullen.