Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Afghanistan versnelt Europa’s militaire vooruitgang

ILA2018 German Army by Denmen Aviation Photography is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Afghanistan versnelt Europa’s militaire vooruitgang

“We moeten uit deze ervaring lessen trekken,” zei Josep Borrell, hoofd buitenlands beleid van de EU, tegen de Italiaanse krant Il Corriere della Sera in een interview dat maandag werd gepubliceerd. “Als Europeanen zijn we niet in staat geweest om 6.000 soldaten naar het vliegveld in Kabul te sturen om het gebied te beveiligen. De VS wel, wij niet.” In reactie op de snelle terugtrekking van de VS en de ontoereikende paraatheid van de EU, dringt Europa nu opnieuw aan op een sterkere verenigde militaire macht, volgens berichtgeving van Reuters over deze ontwikkelingen.

Borrell merkte ook op dat, in voorbereiding op de toekomst, EU-regeringen door moeten gaan met het ontwikkelen van een Europese snellereactie-eenheid en inspanningen moeten versnellen om een gezamenlijk defensiebeleid op te bouwen om beter voorbereid te zijn op toekomstige crises zoals die in Afghanistan.

Concreet, zei hij, hebben de EU-leden een “initiële startmacht” van zo’n 5.000 soldaten nodig. “We moeten in staat zijn snel te reageren.” Reuters merkte op: “In mei hebben 14 EU-landen, waaronder Duitsland en Frankrijk, een dergelijke strijdmacht voorgesteld, mogelijk met schepen en vliegtuigen, om democratische buitenlandse regeringen te kunnen helpen die dat dringend nodig zouden hebben. Voor het eerst besproken in 1999 in verband met de Kosovo-oorlog, werd in 2007 een gezamenlijk systeem van gevechtstroepen van elk 1500 manschappen opgezet om op crises te reageren, maar zij zijn nog niet gebruikt omdat EU-regeringen het niet eens waren over hoe en wanneer ze moesten worden ingezet.”

De kracht van de EU wordt sterk afgeremd door een voortdurend gebrek aan eenheid. Maar met elke escalerende crisis wordt het steeds duidelijker dat de lidstaten zich moeten verenigen.

Een ander aspect dat deze militaire eenheid tegenhield was de terughoudendheid van Groot-Brittannië. In de jaren 2000 keurde Groot-Brittannië de militaire inzet van de EU af vanwege binnenlandse oppositie tegen een EU-leger. “Nu Groot-Brittannië het blok verlaten heeft, hoopt het EU-bestuur dat het idee nieuw leven ingeblazen kan worden,” aldus Reuters.

Wijlen Herbert W. Armstrong voorspelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog al dat Duitsland opnieuw zou opkomen en dominantie over Europa en zijn legers zou krijgen. Hij voorspelde een “toekomstig Verenigde Staten van Europa” met een Europees leger. Hij baseerde zijn voorspelling meer op Bijbelprofetie dan op actuele gebeurtenissen. Openbaring 17:8 beschrijft een beest, symbolisch voor een grote wereldmacht, dat “was en niet is.” Het beest bestaat, dan verdwijnt het – om vervolgens weer “uit de afgrond op te komen.” Op basis van deze en andere Bijbelverzen wist dhr. Armstrong dat het militairisme van Duitsland opnieuw op zou komen, maar deze keer ondersteund door de kracht van de Europese legers.

We komen nu dichter bij de vervulling van deze profetie die Gerald Flurry, hoofdredacteur van de Trompet, altijd is blijven verkondigen. Lees Europa’s drang naar een verenigd leger voor meer informatie over deze ontwikkelingen en profetieën.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.